2010. október 18., hétfő

Anna ma 4 hetes

Annának ma kéne elvileg megszületni, ehhez képes ma 4 hetes. Szinte hihetetlen, hogy 4 hete volt már, amikor megszületett. Akkor 2550 g volt, ma csupaszon 3290 g. Mint egy igazi jó kisbaba, eszik, alszik, leskelődik.

Közben kiderült, hogy valószínűleg valamikori oxigénhiányos állapot miatt, nem csak a nyaki izmai lazák, hanem az egész háta, így a múlt héten elkerültünk egy Dévény Annás gyógytornászhoz, aki nagyon megdicsérte a doki néninket, hogy ilyen hamar észrevette az apró jeleket, és elküldött hozzá. Hát nem semmi volt a 45 perces masszírozás, amit kapott Anna, és persze az ordítása sem, amit ő adott érte cserébe. A szívem szakadt meg közben, de ha ez kell az egészséges fejlődéséhez, akkor ki kell bírni.

Megjártuk vele a szemészetet is, mivel születéskor nem volt elég érett a szemfenék érhálózata (koraszülöttségből adódóan csak az akkori korának felelt meg), de szerencsére ott minden rendben volt. Szóval zajlik az élet körülöttünk, nem unatkozunk.

Dani a nagyobbik gyerkőc, aki hirtelen nagyon nagy lett a szemünkben, még mindig rajong a húgiért. Büszkén tologatja a babakocsit, és felháborodik, ha valaki nem nézi meg a tesót. Segít az öltöztetésben, a mérlegelésben, a pelenkázásban (csak kaksis pelust ne lásson). Szóval eddig egy rossz szavunk nem lehet rá sem.


5 megjegyzés:

Huligánlány írta...

Jaj, de nagyon gyönyörűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!!
A Dévény-torna állítólag nagyon fajdalmas, de hatékony. Csak ki kell bírni... sok erőt kívánok hozzá!

rozandi írta...

Köszi Cili! Én is ebben bímom, hogy hatékony lesz.

latinka írta...

ÓÓÓ,biztosan nem könnyű elviselni,amikor a fájdalomtól sír a kicsi. Kitartást!

N. Adri írta...

Nagyon szépen nőttök!
Bencével én 2 hónapos korától kezdve, majdnem másfél éves koráig jártam heti kétszer gyógytornára. Szintén a Dévény-módszerrel tornáztatták, neki az egész jobb oldala feszes volt. Vákuummal szültem, és oxigénhiány miatt kapott egy jobb oldali agyi bénulást, ez eredményezte a feszességet. Ja, és a vákuumtól lebénult a jobb szemhéját emelő idegszál, így azt a szemét nem tudja teljesen kinyitni. Több évig takargattuk a szemét, ma már csak szemüvege van, de még mindig járunk félévente Szegedre kontrollra. És szerencsére az egészből "csak" ez maradt meg, ez sem vészes, nem zavarja a látását nagy mértékben. Szóval tudom, hogy milyen érzés, amikor ott látod szegény picikét a tornáztatás közben teli tüdőből ordítani, de hidd el, így van a legtöbb esélye a teljes gyógyulásra. Bencének ma semmi baja a mozgásával, olyan, mint akármelyik másik kisgyerek. Kitartást kívánok és azt, hogy minél hamarabb hasson a torna!

Krisztina írta...

Kedves rozandi!

Gratulálok a kisleányhoz. Gyönyörű kislány.
Kitartást a Dévény-hez, meglesz az eredménye.

Köszönöm a jelentkezésedet a játékomra is.