2010. január 31., vasárnap

Rajzpályázat

A helyi Rákellenes Liga rajzpályázatot hírdetett az egészséges életmóddal kapcsolatba. Erre kellett pályamunkát készíteni. amit nagy nehezen sikerült is megvalósítani. Dani nem igazán szeret rajzolni és színezni. Ennek több oka is van, de most ebbe nem mennék bele. Így már az is nagy dolog volt, hogy rátudtam venni, hogy készítsük el a rajzot. Előtte letöltöttem a netről egy táplálékpiramist, majd megbeszéltük, hogy is kell azt értelmezni. Ezután született meg a nagy mű. Sajnos a színek nem nagyon jönnek vissza. Én nagyon megelégedtem vele. Bízom benne, hogy az óvó néniknek is fog tetszeni.



Hóhelyzet


Na az van... Mit ne mondjak, nagyon szép látvány, de még szebb lenne, és örülni is tudnék neki, ha nem kéne kocsiba ülnöm holnaptól megint. Tegnap elkezdtem újabb munkámat, egy babaköszöntőt, mert szerencsére gyarapodik kis családunk. (Reméljük hamarosan a szűkebb család is.) Íme néhány kép.

2010. január 30., szombat

PIF újra


Kedves olvasóim, még a múlt nyáron jelentkeztem erre a játékra, de hozzám nem jelentkezett még senki, akinek adhatnék ajándékot. Így most még egyszer leírom, aki szeretne tőlem egy éven belül egy meglepetés ajándékot kapni,az hagyjon itt egy üzenetet,de csak akkor,ha vállalja,hogy ő is meghirdeti,és a nála jelentkező három embernek ugyancsak egy éven belül ajándékot küld.
Szóval,várok szeretettel három jelentkezőt!!!!

2010. január 24., vasárnap

Csipianyu szülinapi gombás játéka

Csipianyu fantasztikus nyereményért indított egy gombás játékot. Lényege, hogy egy általunk készített gombás dolgot kell mutatni. Ez lehet rajz, hímzés, varrás, szalvétatechnika, stb. Törtem a fejemet, hogy én már hímeztem gombát? És igen. Még az első próbálkozásaim között volt egy 9 blokkból álló "valami" amin gyümölcsök, zöldségek voltak. Valami rettenetes az anyag (igazi nagylyukú kongré) és a hímzés is olyan mint az első. Na azóta szerencsére sokat változott a technikám. De ha ez megfelel Csipianyunak, akkor én ezzel neveznék be a játékára.




2010. január 23., szombat

Hétvége - új jelentkezés


A héten sűrűn járt nálam a postás. Először is meghozta Németné Adritól a nyereményemet, aminek nagyon örültem. Egy órás készletet rejtett a csomag és mellé meglepetésként egy csillag alakú rátétet (nem tudom mi a pontos neve) és egy gyönyörű színű multicoloros fonalat. Köszönöm még egyszer a lehetőséget és a csomagot. Megérkezett a Pöttyösön nyert törölközőnk is. Daninak nagyon tetszik mondanom se kell. És a héten 2 biscornut is készítettem, bár egynek indult, de úgy gondoltam kettő lesz belőle, és a háta csak sima maradt. A képen még látható a már többször említett gobelinem. "Már csak" a jobb oldali háttér és az alja hiányzik.

2010. január 17., vasárnap

Dolgos hétvége


Ezen a hétvégén sokat hímeztem, és mivel egy "nemszeretem" hímzés közepébe vagyok, minden mást hímzek, csak azt nem, amit kéne. Szóval a "nemszeretem" hímzésemből a háttér fele hiányzik már csak, de legalább 5 éve böködöm. Miért nem szeretem? Mert félre lett nyomva a kép a kanaván. Ez nekem bőven elég. Elvileg ilyen lesz a kép ha egyszer kész lesz:


És amik helyette készültek:
Németné Adri adott egy nagy lökést hogy elkészítsem első biscornumat- Lányok! Ezt nekem találták ki! Végre valami, amit szépen tudok összevarrni. Nagyon örültem neki, hogy én ilyet tudtam csinálni. a minta egy Sal-ből van.Sajnos a képek nem adják vissza a színeket. A valóságban jobban látszódik a fehér is.
A másik hímzés, ami a hétvégén készült, szintén egy régi terv. Minden évben március elején elhatározom, hogy elkészítem első xszemes kokárdámat. Az idén ezt fogom viselni.


És még egy jó hír fogadott ma reggel. Újra nyertem! Most Németné Adri játékán. Nagyon örülök a nyereménynek. Ha ideér azt is lefotózom.

2010. január 11., hétfő

Jól kezdődik az évem!


Bár az első nap még vírusoktól szenvedtem, a betegség elmúlt és onnantól csupa jó dolog történt velem. Képzeljétek el, hogy a T..co nyereményjátékán nyertünk egy lánctalpas legot Dani nagy örömére, és ma jött egy újabb levél, hogy a pöttyös oldalán is nyertünk egy Rudis törölközőt. Nagyon örültünk neki. Kívánok minden olvasómnak hasonló szerencsés évet. (Van akinek már szintén jól indult az év. Ugye Latinka? :) )

2010. január 6., szerda

Az új családtag

...Bár valószínű, hogy csak pár napig, de Gabi, a hóember, most nálunk lakik. Még ezen a télen nem volt lehetőségünk hóembert építeni, pedig hó az volt dögivel. De ma, ovi után elkészült Gabi, Dani nagy örömére. Íme a képek:

2010. január 3., vasárnap

Játékszabályokat keresek

Próbálom mindig rendbe rakni a napköziben a társasjátékokat, több kevesebb sikerrel. Hol a speciális dobókocka hiányzik, hol a bábuk, kártyalapok. Most 2 játékon "dolgozom", a Labirintus Juniorron és a Figurix nevű játékon. Ezeknek keresném a játékszabályát, mivel arra gondoltam, minden játék fedődobozába beragasztom a szabályt. Talán így az megmarad.Köszönöm előre is a segítséget!

Winter Giveaway!


Gyönyörű ajándékok várnak ránk Kristinél! Nézzetek be hozzá!

Díj Latinkától!


Latinka lepett meg ezzel a díjjal, csak azt nem tudom miért. De egy biztos, nagyon jól esett a lelkemnek. Köszönöm itt is Neki. A díjjal jár az is, hogy 7 dolgot el kell árulnom magamról:

1. csendben nem tudok létezni. A zene az kell.
2. szeretem a finomságokat és ez meg is látszik rajtam.
3. utálok port törölni
4. mindenem a virágok, de ha lehet, inkább cserepes, vagy kerti
5. nem tudok főzni (mert nem kényszerített még rá az élet szerencsére és remélem ez sokáig így is marad még), de sütni szeretek
6. kedvenc színeim a piros és árnyalatai, és a sárga (egyszer szeretnék egy citromsárga autót)
7. minden kreatív tevékenységet szeretek, és sok új tervem van erre az évre
Azt hiszem ez az a 7 dolog amit most elárultam magamról és akinek továbbadom az nem más, mint: Mszabuék Indok: aki megnézi a "2009-es évi termésüket", az megérti.