2009. október 31., szombat

Alkotós hétvége

Hallowenre készültünk egy kicsit Danival, nagyon egyszerű módon. Tököket és denevéreket készítettünk kartonból , Dani arcokat rajzolt nekik, majd hurkapálcára kerültek és beszúrtuk az ablakban levő virágcserepekbe. Most a utcán járókat ijesztgetik (Dani szerint).



Újabb karácsonyi dekorációk készültek a hétvégén, és egyre inkább érzem azt, hogy nekem is kellenek ilyenek. Ezek az oviba illetve az "napközimbe" készültek. Ha valamelyik mintája érdekel valakit, nyugodtan szóljon. És akkor a képek:

Só-liszt gyurmáztunk is. Karácsonyi formákat készítettünk ( fenyőfa, szív, harang). Most száradnak, majd együtt kifestjük valamelyik hétvégén.

Közeleg a karácsony - Nina Játéka erre figyelmeztet


Nina gyönyörű ajándékokat ajánlott fel a közelgő karácsony alkalmából. Érdemes játszani. Jelentkezési határidő: november 30.

2009. október 28., szerda

Játék Katicánál, Andreánál és Cicurkánál!

Gyönyörű nyereményt ajánlott fe Katica! Érdemes megpróbálni hátha nyerünk.


Andrea is egy fantasztikus karácsonyi játékot hírdetett! Érdemes benézni hozzá!


Cicurka is játékot hírdetett blogszülinapja alkalmából.

Hihetetlen mennyi játékot hirdettek a lányok! Köszönöm itt is a lehetőséget!

2009. október 27., kedd

Könyvjelző az Xszemesbolt játékára


Elkészült az xszemesbolt oldalán hirdetett játékra az én könyvjelzőm. Az ihletet Polly oldaláról kaptam (köszönöm neki itt is azt a szép hópelyhes mintát) De a végén más minta lett, mert
kisebbet szerettem volna készíteni. Íme a képek munka közben és készen.


Közben készülgetnek karácsonyi ajándékok, amiket nem mutathatok, de szorgoskodom ám!

2009. október 25., vasárnap

Brenda és Szegedilány játéka

Brenda a halloween közeledtére való tekintettel játékot hírdetett,
a nyeremények mesések, ki tudna ennek ellenállni.:o) részletek itt!
Brenda giveaway, details are here!


Szegedilány blogján is indult egy játék! Ha van kedvetek keresgélni,dupla eséllyel indulhattok. Azt hiszem,érdemes végigbogarászni a blogját,olvasásra fel!

Néhány karácsonyi ötlet

Latinka feltette azt a kérdést, hogy szokás-e a munkahelyünkön az ajándékozás karácsonykor, és vár néhány egyszerű ajándékozási ötletet. Íme néhány ötlet amiket tavaly a napközis gyerekekkel készítettünk a karácsonyi vásárra:


Kétféle angyalka készült. az egyik alapja fa kúp amelynek a tetején fejrész van. Szárny került rá csillogós aranypapírból, haj fonalból. az arcuk... hát csupa bűbáj. Nem véletlenül maradtak meg ezek. A másik angyalka kindertojás belsejéből készült. acril festékkel befestettük, majd fagolyó került fejükre, végül szárny és haj . Mindkét angyalkát karácsonyfára is lehet akasztani. A télapófejekre sz vékony aranyfonal került, hogy felfüggeszthetőek legyenek.

A diómacik voltak a nagy sláger. 2 dió a teste és a feje, pisztáciahéj a füle és a pofija, és mogyoróhéj a kezek és a lábak. A végén még kis filckarácsonyfák kerültek a mancsukba.
És végül a Latinka által is említett cd-k. Volt felakasztható dísz és mécsestartó is. Hát most gyorsan ennyi jutott eszembe, illetve ezeket tudtam lefotózni.

Pici-cuki-macika ágyikója

Az oviban van egy kedves szokás, miszerint a gyerekek szülinapját megünneplik és az új csoportban plüssállatok közül választhat az ünnepelt (Ezek persze olyan kis kedvencek, amik már nem kellenek otthon és a szülők beviszik az oviba.) Így került hozzánk pici-cuki-macika. Azóta Dani vele alszik, eszik, jött velünk sétálni, cirkuszba, szóval velünk él. Dani kitalálta, hogy macikának kell ágyikó, párna és takaró. Pénteken közösen elkészült a nagy mű. Macika már nem
fázik és ő is a helyén alszik. (Dani még nem mindig.)

2009. október 22., csütörtök

Meglepetés + kész mini


Ma egy kis csomagot találtam a postaládámban, amikor hazaértem. Megérkezett Latinka ajándéka, amit nyertem nála. A csomag szebbnél szebb színes dolgokat rejtett. Kaptam egy gyönyörű márványos sk festett anyagot és 5 (ahogy Dani mondta) szivárványos színű fonalat (természetesen ezek is sk készültek).


Elkészültem az utolsó tervezett mini Perminemmel is. Egyenlőre tuti nem készül több, mert karácsonyra készülök a suliban is és mivel ajándékozásra is jelentkeztem oda is van "munkám". Tervek a fejemben már "csak" a megvalósítás van hátra.


(Sajnos a színek nem élethűek, vakuval és vaku nélkül is más-más, de egyik sem az igazi.)

2009. október 15., csütörtök

Téli díszek


A már említett okok miatt, a jövő héttől újra dolgozom. Gondoltam, mivel már csak 4 nap lesz az őszi szünetig, nagy őszi dekorálásba nem kezdek. Már a télre készülök, ami már lehet hogy itt is van. A hőmérséklet azt mutatja...
A hóemberkék az oviba készültek, de majd a napis gyerekekkel is elkészítjük, mert nagyon egyszerű. Bár az enyém nem rugózik, mert nehéz neki a papír, de így is aranyos.


A másik képen egy egyszerű karácsonyfaszerű asztaldísz látható. Az eredeti ötletet megváltoztattam, mivel zseníliára nincs pénzünk, hurkapálca a fa törzse, és kupakba szúrtam bele, így megáll stabilan az asztalon. Díszítve a Tesco-s flitterekkel van, de lehet formalyukasztós darabkákkal is. Látható még ezen a képen egy egyszerű hóemberlánc és egy képeslap is. amire még apró hópelyheket gondoltam, csak még nem tudom, hogy miből.


Hát ezeket ügyködtem ma, miközben a kezem lefagyott, pedig megy a fűtés, de ez a szél...

2009. október 10., szombat

Játék Unikatnál

Marcsi játékot hirdetett. A nyeremény ez a gyönyörű doboz.

Részletek:
1. Ha szeretnéd megnyerni a dobozom, írj kommentet, s máris kapsz egy esélyt a nyerésre!
2. Ha van blogod, s kiteszed a játékra felhívó kis képet, akkor egy újabb esélyed van máris.
3. S ha tovább játszol velem, s megmutatod a saját blogodon azt az idei évben készített keresztszemes munkádat, amire a legbüszkébb vagy, s le is írod, hogy miért épp ez az, akkor máris háromszoros eséllyel indulsz a nyereményért.
Határidő: október 18. éjfél.

Csodaszép az ajándék!!!! Boldog lehet,aki megnyeri....

És a kedvenc munkám ami az idén készült....Hát nehéz választani de ha mégis választani kell, talán a mini perminek és azok közül is az utolsó.

Elina gyönyörű dologra készül


Részletekről és az ehhez kapcsolódó játékról itt olvashattok.
Határidő: október 31.

Angyalkánk


Sajnos ma 2 hete elkezdtem vérezni, és ezért volt a nagy csend körülöttem. Hétfőig minden rendben is volt, Uh-ok a vérzés ellenére. Most csütörtökön kellett visszamenni és sajnos az uh-n kiderült, hogy lett egy angyalkája a családnak. a pici szíve leállt. Tegnap megműtöttek és szerencsére hazaengedtek. Most már jól vagyok, már amennyire ilyenkor lehet az ember.

2009. október 6., kedd

Egy új játék!


Újra egy játék, most Katicánál! Gyönyörűek az ajándékok!
Jelentkezési határidő: október 11.

2009. október 3., szombat

Újra itt, sok képpel

Régen írtam már aminek több oka is volt. Egy hete viszont itthon vagyok betegállományba mert történtek velem nem igazán jó dolgok. A jövő héten megyek újra orvoshoz, és aztán erről is írok, mert többen érdeklődtetek, mi van velem, hogy vagyok. De addig in kább mutogatok.
1. Latinka játékán Miaanya lephetett meg ajándékkal. Na ez nagyon jókor jött, mert nagyon padlón voltam amikor megkaptam. Ilyen ajándékot ritkán kap az ember. Kaptam egy gyönyörű zsákocskát rengeteg zsebbel, gyönyörű hímzéssel és minden zsebben volt meglepetés. Olyan voltam, mint karácsonykor a gyerekek. kutattam, mert hallottam, hogy valahol még csörög a zsákban valami. És mik voltak az "apró" meglepik? Szalagok, egy saját festésű fonallal készül biscornu, egy csodaszép napraforgó, amiben mágnes van, így hűtőmágnesként is funkcionálhat, de tűket is tudok belszúrni, mert a közepe puha. Kaptam még 3 különböző sk festésű fonalat, amit Latinkánál készítettek a lányok és apró dísznek való figurákat. Íme néhány kép:


2. Elkészült egy igazán mini permin is, most úgy, ahogy kell. A méret kedvéért raktam mellé az ollómat:

3. És végül egy orchidea, ami most nyílt ki: