2009. augusztus 26., szerda

Varázslat

Aki szereti a bűvészkedést, vagy csak egy kis csodára vágyik nézzen be a férjem oldalára:

2009. augusztus 24., hétfő

Segítségeteket kérem!


Kicsi vödör mintára lenne szükségem. Daninak az lesz valószínű a jele az oviban.
Köszönöm előre is.

Limonádé

Mszabu lepett meg egy kis frissítővel.

A játék lényege:
1. Tedd ki a díjat a blogodra.
2. Linkeld be azt, akitől kaptad a díjat.
3. Nézz szét az ismerőseid között, találj tízet (annyi biztos van), akiknek szeretnéd ezt a díjat odaadni.
4. Hagyj üzenetet a díjazottjaidnál, mégiscsak kell tudniuk róla.
5. Írd ki a blogodra, hogy kiknek küldted el a díjat.
Egy frissítőt lányok? :)

Vkagi
Melcsilla
Latinka
Katus
Emő
Csipkebogyó
Mannamari
Anikó
Teca
Darsziszi

2009. augusztus 22., szombat

Újabb játék! Most Kalexnál!


Kalex játékot hírdet annak örömére, hogy megvan a 100. bejegyzése és több mint 17.000 látogatója volt eddig. (Hol vagyok én még ettől...) A játék részleteiről nála olvashattok!
Jelentkezési határidő: Augusztus 29. éjfél
Sok szerencsét!

Újabb Permin minta

Elkészült a következő kicsi képecském. Íme:

Sajnos most már egyre kevesebb időm lesz hímezni. Kezdődik a suli, és már hétfőtől minden nap be kell mennem dolgozni. Eltelt ez a nyár is gyorsan. Egy biztos, ennyit még egy nyáron sem hímeztem, mint most ebben a másfél hónapban. terveim vannak, csak minden az idő függvénye.

2009. augusztus 21., péntek

161/5 - Könyves játék


Latinka hívott meg a könyvolvasós csapatba. Amit most olvasok, Darren Shan : A sötétség vadászai című könyve. Ez a Vámpír könyvek sorozat 7. része. Egy fiúról szól, akiből vámpír lesz. Na persze mindez úgy megírva, hogy tiniregény, és lerakhatatlan. És a 160. oldal 5. mondata:
"A fiúnak jó szeme van."
Íme a hivatalos tartalma a könyvnek:
Darren Shan, a Vámpír Herceg, küldetésében járva elhagyja a Vámpírok Hegyét. A tét: élet vagy halál. Egy elit alakulat tagjaként Darren a Vérszipolyok Urát üldözi. Az út hosszú, veszedelmekkel teli - és az Átkozottak holttestei szegélyezik. Vajon bízhatnak-e Lady Evannában, a rettenetes boszorkányban, avagy sorsuk megpecsételődik?
Mivel már szinte minden ismerősömnél láttam ezt a játékot, így konkrét neveket nem írnék. Inkább aki gondolja hogy megosztaná velünk, azt amit éppen olvas, hivatkozzon rám a blogbejegyzésében.

2009. augusztus 15., szombat

Elkészült!

Elkészült a kép "óriás" perminem. Íme:



Folytatása következik...

2009. augusztus 13., csütörtök

Újabb félkész alkokotások

Már említettem, hogy az óvónénik mini perminjét megirigyeltem, és azt készítem. Ha minden igaz, holnap tudok fonalat venni, hogy teljesen elkészüljek vele, de azóta már majdnem elkészült a napraforgós is.
De olyan ciki dolog történt velem. Én most vettem észre, hogy nem jól hímeztem ezeket a mintákat. Úgy hímeztem, ahogy a himzővászonra szoktunk,így nem minik lettek, hanem "óriások" . Na így is kisebbek mint az ollóm. De azt hiszem már így marad a többi része is a sorozatnak. Legalább öreg szemmel is látom majd a képeket.


Ma segítségem is volt a konyhában. Danival rakott krumplit készítettünk. Íme a bizonyíték:

Mszabu ajándéka



Az ajándékláncon belül Mszabu lett az én ajándékozottam. Azt hiszem aki ismer, az tudja, hogy levendula tuti került a csomagba. Ez így van. 2 levendulazsákot készítettem, hogy a testvérével tudjanak osztozni, és egy ollóőrt. Életem első ollóőrét. Kapott még néhány apróságot, na meg egy csokor szárított levendulát. Bízom benne, hogy tetszett neki. Én nagy szeretettel készítettem.

Edige rózsaszín játéka

Edige oldalán található ez a remek játék. A részvételi feltételek a szokásosak. De a nyertes választhat nyereményt az ő kis kosarából azt hiszem én a legfelső kis tartót választanám ha a szerencse mellém állna. Jó játékot!


Határidő: Augusztus 19-én éjfél

2009. augusztus 10., hétfő

Üvegfestés

Elkészültek az osztálytermembe szánt ablakmatricák. Itt az ősz lassan, és gondolni kell a dekorálásra is. Akit érdekel a minta az itt megtalálja. És íme a képek:


Szombaton megnéztük a keresztszemes kiállítást Miaanyával. Nagyon sok szép munkát láttunk, és jó volt néhány ismerős képpel találkozni. Gratulálok minden kiállítónak és díjazottnak. Sikerült bevásárolnom is egy kicsit, így egy darabig alapanyaggal el vagyok látva. Az úton, hogy hasznosan töltsem el az időt, varrtam is. De eltűnt egy fonalam, és így most kb. 40 x hiányzik a kész képből. Mivel nagyon megtetszett az óvó nénik ajándéka , elkészült negyedszer is a pipacsos mini permin. Kép majd jön , ha sikerül befejeznem azt a 40 öltést.
És egy személyes üzenet:
mszabu! Lehet várni a postást! Képet maj akkor teszek fel, ha már megkaptad! Addig is furdaljon a kíváncsiság

2009. augusztus 6., csütörtök

Betűs játék!

Böngészés közben találtam rá Dia oldalára és egy újabb játékra.
Betűt kell készíteni, bármilyen nekünk tetsző technikával.
Jelentkezési határidő: 2009.08.19. 24:00 óra.


Gyerekkori barátnőm nagyon kedves története késztetett arra pont egy éve, hogy készítsek neki és párjának 1-1 kulcstartót. Ugyanis elindult haza Budapestről - ami tőlünk 70 km- és már majdnem itthon volt, mikor rátelefonált a párja, hogy rázárta a lakást és minden kulcsot elhozott magával. Így szegénykém, leszállt a buszról, fel az első vonattal Pestre, majd a kiszabadítás után vissza haza, Apcra. Bízom benne, hogy ekkora kulcsravalóval, majd megtudja különbözteteni a két kulcstartót egymástót.



Bízom benne Dia elfogadja ezeket a betűket.

2009. augusztus 5., szerda

Megint játék!

Kész játékdömping van. Jó így az embernek. Reménykedik mindenki, hogy hátha ő nyeri meg a meglepetés ajándékot! Most Picurka / Móninál jelentkeztem. Ezt te is megteheted!
Jelentkezési határidő: szeptember 5.


Sok szerencsét mindannyiunknak!



2009. augusztus 4., kedd

Helyzetjelentés


Elkészültem az ajándékláncos ajándékommal, de még nem mutatom, majd ha odaér a címzetthet a csomag. A csomag már csak az összeállításra és postára adásra vár.
Tegnap voltam a suliban, és már 17-én alakuló értekezletünk lesz. Teljesen elszomorodtam. Itt az ősz rögtön. Újra napközizem, de már annyi pozitívum is van benne, hogy saját termem lesz. Így most beindulhat a dekorációk készítése. Majd mutogatok azokból is ha nem baj.

Ejjkukk játéka!


Egy újabb játék indult útjára Ejjkukknál! Sok szerencsét mindenkinek!

Vége! Gartulálok a nyerteseknek!

2009. augusztus 3., hétfő

Ünnepeljünk Ercsuval!


Ercsu egy nagyon kedvező játékra invitálást tett ki a blogjába. Ajánlom minden kedves olvasómnak!
Annyi a dolgunk ezekért a gyönyörű kendőkért, hogy szokás szerint egy pár sort kell írni Erika bejegyzésénél, a saját blogunkba kitenni a szépségek képét és belinkelni az oldalt. Játékra fel!

Ercsu! Isten éltessen sokáig itt is!